Om föreningen

Kristinehamns Konstförening bildades år 1948. Sedan dess har ordföranden,styrelsen och medlemmar kommit och gått genom åren. Konstföreningen höll fram till 2008 till i konsthallen i Rådhuset i Kristinehamn.

 

Den 20:e januari 1979 lämnades konsthallen över från kommunfullmäktiges ordförande Oscar Henricsson till ordföranden i Kristinehamns kulturnämnd, Börje Gustafsson. I samband med detta invigdes också konstföreningens första utställning i Rådhuset. Utställningen hette “Fem Kristinehamnare” och bestod av: Gertud Bensow-Lööf, Ingemar Lööf, Harry Moberg, Lorraine Rantala och Kjell Sundberg.

 

I samband med iordningställandet av konsthallen hade takets nedsänkning tagits bort och under detta fanns vackra dekorationer i originaltaket, utförda i bladguld, föreställande Kristinehamns stadsvapen, Bojorten samt i motsatta änden värmlandsörnen. Den dåvarande ordföranden i Konstföreningen, Fritz Carlsson uttryckte i sitt tal sin förtjusning över den nya lokalens skönhet i jämförelse med den gamla som återfanns i nämndhuset. Fritz Carlsson passade också på att tacka de politiker och övriga beslutsfattare inblandade som lyhört lyssnat på föreningens önskemål. Slutligen passade också ordföranden för kulturnämnden, Börje Gustafsson, på att tacka Kristinehamns Konstförening för att de bidragit till att främja konstlivet i Kristinehamn. Under denna invigningsutsällning ökades medlemsantalet i föreningen med 100 medlemmar under vernissagehelgen. De imponerande 1100 medlemmarna i föreningen ökades således till ca 1200 efter denna helg.

Idag har konstföreningen ca 600 medlemmar och visar konst från hela Sverige, men ändå med fokus på värmlandskonstnärerna. Föreningen arrangerar fyra utställningar om året med varierande konstinriktningar.

 

Utställningslokal

Lokalen som föreningen disponerar ligger på Mariebergsområdet i Kristinehamn och kallas för Galleri Kvadraten. Denna lokal har färdigställts för att passa föreningens syften och vi flyttade in under våren 2009.

4 thoughts on “Om föreningen

 1. Hej!

  Jag heter Marie-Louise Landén, är yrkesverksam konstnär med ateljé i både Stockholm och Köpenhamn, och finns representerad på RiverCity Gallery i Göteborg, Profilen Konst & Ram i Gävle och Galleri Sct Gertrud i Köpenhamn.
  Är medlem i Svenska konstnärer.

  Finns det möjlighet till att ställa ut hos er? Är det inte möjlighet för utställning, så kommer jag gärna och visar av min produktion över en dag.
  Ni är också välkomna att besöka någon av mina ateljér och att köpa in konst av mig ändå.

  Mina motiv är ofta hus eller andra former i kraftfulla färger och vilda perspektiv. På hemsidan kan ni se en del av mina målningar i mina olika Gallery’s. Där är också artiklar, CV m.m.

  Är ni intresserade av att få inbjudan till kommande utställningar/vernissage? Hör av er om ni vill komma med på min maillista för det!

  Har ni frågor och funderingar, så tveka inte att höra av er.
  Tack på förhand!
  ______________________________________
  Med vänlig hälsning / Best regards
  Marie-Louise Landén
  Bildkonstnär / Artist

  http://www.marielouiselanden.com

 2. Tack ska du ha, Vi har klart med utställare fram till 2021 Jag tar upp detta på nästa styrelsemöte. så får vi återkomma
  Mvh Maud

 3. Hej Här är min e-mail
  maudsandstrom @ Outlook.com
  Tack för det ¨. det ska bli kul att se.
  Med vänlig hälsning Maud

 4. Hej . Tack för din förfrågan, Vi kommer att ta upp det på nästa styrelsemöte om ca tre veckor.
  Med vänlig hälsning Maud

Leave a response

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

admin